La Universitat Popular de Burjassot obri la matrícula de les seues classes gratuïtes

Professors voluntaris imparteixen idiomes, repàs escolar, escacs i teatre

La Casa del Poble de Burjassot, seu d’Esquerra Unida i el Partit Comunista, albergarà per segon any la Universitat Popular. L’associació solidària Pacto de Trabajadores de Burjassot, en col·laboració amb el Front Estudiantil Unificat, consolida el seu projecte “per a lluitar contra la desocupació i l’exclusió de la classe treballadora del sistema educatiu”.

Professors voluntaris tornaran a impartir per les vesprades, de forma gratuïta, classes d’idiomes i de reforç escolar. I enguany, com a novetat, els veïns i veïnes de Burjassot podran aprendre a jugar a escacs i formar un grup de teatre obrer.

Per a apuntar-se, només cal enviar un correu a pactodetrabajadores@gmail.com amb el nom de l’alumne, l’edat, l’adreça, el curs triat i un telèfon de contacte.

“Davant els atacs de l’IBEX35, el poble s’organitza. El neoliberalisme ha decidit expulsar a la classe treballadora del sistema educatiu pel camí de la elitització, la privatització i la pujada de taxes. Nosaltres i nosaltres, amb solidaritat i sense por, recuperem el que ens pertany. I per a això usem les armes més poderoses que tenim per a canviar el món: l’educació i la cultura”, explica José Camarillas, president del Pacte i portaveu d’EU a l’Ajuntament.

La Universitat Popular de Burjassot s’uneix a altres projectes de Pacto de Trabajadores com “Cap xiquet sense llibre”, on l’associació subministra llibres i material escolar a col·legis i instituts públics per als alumnes sense recursos; la publicació d’una col·lecció de llibres sobre la història de Burjassot, entre els quals es troba el nou publicat sobre l’edifici consistorial; o “Pacte contra la fam i l’atur”, on els activistes garanteixen a la població productes bàsics de primera qualitat, com arròs o llentilles, a preus més baixos que els de les grans superfícies gràcies al treball conjunt entre agricultors, comerciants i treballadors.

“Des de baix, de forma igualitària, amb l’únic interès d’obrir ments i grillons, és com es construeix la vertadera unitat popular”, assenyala Camarillas, que deixa la porta oberta a classes de castellà i valencià per als refugiats sirians que siguen acollits a Burjassot.

Cursos:
Italià: dilluns de 18 a 19:30
Repàs escolar: dimarts de 18 a 19
Teatre: dimarts de 19:30 a 20:30
Francès: dimecres de 18:30 a 20
Anglès bàsic: dijous de 19:15 a 20:15
Anglès Intermedi: dijous de 20:15 a 21:15
Escacs: divendres de 17:30 a 18:30
Valencià: divendres de 18:30 a 20

*Els menors han de portar autorització dels seus pares o tutors

**Les classes comencen la primera setmana de novembre

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>